Zemlje u kojima je najteže dobiti vozačku dozvolu (2022.)

Zemlje u kojima je najteže dobiti vozačku dozvolu (2022.)

Zemlje u kojima je najteže dobiti vozačku dozvolu (2022.). Naravno, hrvatsku vozačku dozvolu najlakše je dobiti uz pomoć profesionalnih posrednika poput nas koji vam pomažu olakšati proces. Ovom posredniku možete se obratiti za pomoć pri dobivanju hrvatske vozačke dozvole u roku od nekoliko dana. Osim toga, ova agencija može pomoći strancima da vrlo jednostavno u roku od nekoliko dana dobiju hrvatsku vozačku dozvolu. Također vam možemo pomoći zamijeniti stranu vozačku dozvolu za hrvatsku u roku od nekoliko dana. Ove usluge također pružaju naši partneri u mnogim drugim zemljama.

Pružatelj tečajeva vožnje Zutobi ističe vlastito istraživanje o razlikama među zemljama kada je riječ o dobivanju vozačke dozvole. Nije iznenađenje da su te razlike prilično velike. Zutobi je, između ostalog, pogledao troškove vozačkog ispita, dob u kojoj možete početi dobivati ​​vozačku dozvolu, sve dodatne ispite koji su uključeni i količinu sati potrebnih za početak ispita.

Nizozemska, Belgija i Njemačka

Rezultat je predstavljen u popisu zemalja u kojima je najteže dobiti vozačku dozvolu i popisu zemalja u kojima je vrlo jednostavno doći do vozačke dozvole. Naravno, Nizozemska je na ‘teškoj’ listi, doduše na razumnom četrnaestom mjestu. U Belgiji završava na 8. mjestu, gdje se čini da je glavna razlika u činjenici da je u Belgiji uključen i liječnički test. U Njemačkoj je dobivanje vozačke dozvole nešto lakše: naša susjedna zemlja završava na 24. mjestu.
Ne samo Europa
Suprotno onome što biste očekivali, sigurno nisu samo zapadnoeuropske zemlje te koje otežavaju potencijalnim vozačima automobila. Primjerice, Brazil je na drugom mjestu, a Čile na 7. Hrvatskoj je pripala dvojbena čast da ovdje završi na prvom mjestu. Dobivanje vozačke dozvole ovdje znači prosječno 85 sati nastave. Štoviše, postoje sve vrste dodatnih testova, a dobivanje vozačke dozvole u Hrvatskoj također je vrlo skupo. Skuplje nego igdje u svijetu, dapače, jer Hrvatska i po tom području završava u samom vrhu.

 

Udobno

Ako želite dobiti vozačku dozvolu sa što manje muke, trebali biste što prije sjesti na avion za Meksiko. Prema Zutobiju, do 2018. to uopće nije zahtijevalo ispit, a sadašnji se sastoji samo od teorije. Štoviše, kao 15-godišnjak ovdje već možeš voziti. U svim ostalim zemljama postoji praktični ispit uključen u vozački ispit, ali on ne iznosi svugdje puno. Katar je na listi iza Meksika, dok je Latvija ‘najlakša’ europska zemlja na trećem mjestu. Sjedinjene Države su broj četiri. Ovdje se smatra da je lako doći do vozačke dozvole jer je dob od 16 godina niska, potrebno je malo lekcija i troškovi ispita niži su od prosjeka. Najbliža zemlja ‘lakoj’ listi je bez sumnje Francuska, koja se nalazi na izvanrednom desetom mjestu.

Zatražite pomoć pri dobivanju vozačke dozvole od nas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *