Kako pobijediti tjeskobu na vozačkom ispitu

Kako pobijediti tjeskobu na vozačkom ispitu

Kako pobijediti tjeskobu na vozačkom ispitu

Kako pobijediti tjeskobu na vozačkom ispitu. Vozačke dozvole dopuštene u schengenskom području, Proces dobivanja važeće hrvatske vozačke dozvole može biti vrlo dug i kompliciran. Uključuje nekoliko kompliciranih postupaka koji mogu biti vrlo frustrirajući posebno za strance. No, naša vam agencija može pomoći prevladati te komplikacije i u roku od 5 dana dobiti važeću hrvatsku vozačku dozvolu. Ali ako želite slijediti komplicirane duge službene procedure dobivanja važeće hrvatske vozačke dozvole, evo nekoliko važnih informacija u nastavku.

Naravno, hrvatsku vozačku dozvolu najlakše ćete dobiti ako vam u tom procesu pomognu profesionalni posrednici. Ovom posredniku možete se obratiti za pomoć pri dobivanju hrvatske vozačke dozvole u roku od nekoliko dana. Osim toga, ova agencija može pomoći strancima da vrlo jednostavno u roku od nekoliko dana dobiju hrvatsku vozačku dozvolu. Također vam mogu pomoći zamijeniti stranu vozačku dozvolu za hrvatsku u roku od nekoliko dana. Ove usluge također pružaju naši partneri u mnogim drugim zemljama.

 

 

Prije testa

Pročitajte Zakon o prometu. Zatim se vratite i ponovno pročitajte. Čak i ako vam nešto nije iskrsnulo na satu vožnje, poznavanje ispravnog načina da nastavite može vam pomoći ako završite u novom scenariju.
Gledajte lažne vozačke ispite online. Pokušajte se staviti u kožu vozača i vidite možete li uočiti nešto što biste učinili drugačije. Na kraju videa možete vidjeti podudaraju li se vaša zapažanja s povratnom informacijom ispitivača vožnje. Iako ovo oduzima puno vremena, može vam dati korisne uvide o načinu na koji ćete biti ocjenjivani tog dana.
Ako niste sigurni zašto nešto radite na način na koji radite, zamolite instruktora da vam to ponovno objasni, čak i ako svaki put dobro uspijete. Jednom kada se pojavi razlog zašto to učiniti, nećete imati problema primjenjivati ga svaki put kad vozite.

Vježbajte svjesnost.

Sposobnost samoumirivanja na siguran i kontroliran način mogla bi napraviti razliku između prolaza i neuspjeha. Važno je zapamtiti da različite stvari rade za različite ljude, stoga razgovarajte sa svojim instruktorom i isprobajte različite metode. Neki ljudi vole držati prozor koji im je najbliži malo otvoren, kako bi svježi zrak mogao ući unutra. Za mene je to bilo imati radio uključen na vrlo niskoj razini, tako da sam mogao vratiti svoju pozornost na glazbu kad god pomislim odlutao prema nametljivim mislima. Na dnu ovog bloga nalaze se poveznice na dodatne resurse koji bi vam mogli biti od pomoći.

Preoblikujte svoje negativne misli. Na primjer, ako osjećate da *morate* položiti, tada biste mogli završiti pod tolikim pritiskom da vam to utječe na koncentraciju. Podsjetite se da ste se dobro pripremili, ali ako ovaj put ne položite, to nije kraj vaše vozačke karijere. Morat ćete pokušati ponovno, a svijet će se i dalje vrtjeti nakon toga. Prošao sam tih pet testova koristeći reframing. Probajte i provjerite radi li vam!
Provedite mirnu noć prije velikog dana.

Dan vašeg ispita

Izbacite sve misli o pijenju alkohola ili drogama – bilo noć prije ili na dan testa – iz glave. Možda se to čini očiglednim, ali to ga ne čini manje važnim!

Pojedite malo hrane i ostanite hidrirani. Nema ništa gore od toga da imate tremu prije i tijekom testa, a fokusiranje na režanje u trbuhu poremetit će vam koncentraciju.

Zamolite svog instruktora za lekciju od sat vremena prije testa. To će vam dati priliku da vježbate u zadnji tren, osvježite manevre i malo se opustite.

Savršeno je prihvatljivo obavijestiti ispitivača ako vam je potrebna dodatna podrška. Engleski nije moj prvi jezik, pa sam to jasno rekao kad sam ušao u auto i zamolio da sve upute budu što jednostavnije formulirane. Ispitivač je bio više nego sretan što je to prihvatio, pa je čak dvaput ponovio svaku uputu.

Neka vam sigurnost bude na prvom mjestu tijekom testa. Ako vam je rečeno da idete lijevo, ali ste na primjer samo u desnoj traci, idite kuda vas traka vodi. Možda ćete morati stati i dopustiti instruktoru da promijeni rutu, ali ono što je važno je da pokažete svoju sposobnost poštivanja prometnih pravila i da ste uvijek svjesni svoje okoline.

Nakon testa, bez obzira na to jeste li ga položili ili ne, obratite pozornost na povratnu informaciju ispitivača. To je ono što će vam poslije biti najkorisnije.

Konačno, ostanite sigurni, vjerujte sebi i svom instruktoru i uzmite test kao iskustvo učenja, bez obzira na ishod.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *